7 comments on “Tέτοιες ώρες… τέτοια λόγια…

  1. Λοιπόν τέτοια κολοκύθια σαν τα αγκαθωτά, κυκλοφορούσαν πριν από μερικά χρόνια στην Ξάνθη. ΄΄Ηταν νόστιμα και ωμά τριμμένα όπως το καρότο και το ρεπάνι. Ποτέ δεν μάθαμε το όνομά τους, αλλά και δεν κυκλοφόρησαν παρά μόνο δύο χρονιές. Απορώ που φύτρωσαν, ίσως κάποιος εσωτερικός σπόρος τους να είναι. Προσπάθησε να το καλλιεργήσεις.
    οσο για τα καβούρια, πεντανόστιμα αλλά και εγω δεν ξκέρω τι θα έκανα στη θέση σου. ομολόγησε οτι θα δεχόσουν ευχαρίστως το τραπέζι που θα σου έκαναν οι φίλοι που δέχτηκαν το δώρο.

    • Εσωτερικά δεν εχουν καθόλου σπόρους αλλά ένα φύτρο στο κέντρο.
      ΄Εμαθα από σχόλιο στο μπλογκ μου ΑΣΠΑΣΤΌΣ πως μοιάζουν με τα chayote, οπότε ναι, συμφωνώ πως πρέπει να τρώγονται και ωμά.

      ΄Ηδη έχω φυτέψει προ εβδομάδος αυτά που φύτρωσαν και ο βλαστός τους αναπτύσσεται.

      Για τα καβούρια αν ήξερα πως δεν τα αγόρασαν ζωντανά …ναι θα τα έτρωγα

      Σ’ ευχαριστώ και να εισαι ΠΑΝΤΑ καλά!

      Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  2. Aυτα τα παιδιά μας, να μην μας αφήνουν στην ησυχία μας βρε παιδί μου!

    Αμα πιασει η καλλιέργειά τους θα μας πεις νέα; Και πού ξέρεις μπορείς να βοηθησεις να καλλιεργησουμε κι εμείς, συμπληρώνω το πρώτο κουπόνι ενδιαφερομενης,

    φιλιά!

    • Φυσικά Αναστασία μου και θα υπάρξει ενημέρωση, αν πάνε καλά και ναι θα σου στείλω ολόκληρο καρπό, γιατί δεν έχει σπόρους αλλά βλαστό στο κέντρο του.

      Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  3. Τα «με δαύτα» θέλουν λίγο …ξύρισμα, του δε Γλάρου, του έκοψες τη χαρά ωρέ!!!!
    Τα καβουράκια πάντως δεν την γλύτωσαν… 🙂

    Μπλε είναι από την αντανάκλαση της κατσαρόλας ή από την μόλυνση της θάλασσας???

    Καλημερούδια Γλαρένια μου!!!!

  4. μετά απο πάρα πολύ καιρό σας γράφω, ελπίζω να διαβάσεται το μύνημα μου. Τα κολοκύθια αυτά τα έχει η πεθεράμου στο Βόλο και τα ονομάζει χειμωνιάτικα κολοκύθια γιατί ο καρπός τους αναπτύσεται τον χειμώνα. Δεν παθαίνουν τίποτα ούτε σε παγωνιές. ζέστη μόνο δεν θέλυον. Τα χρησιμοποιώ αντί για πατάτες, σε φαγητά φούρνου, κατσαρόλας, ακόμη και στα τζάκι τα ρίχνω, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. είναι ΤΕΛΕΙΑ! Τρόγονται και ωμα, σε σαλάτες τύπου αβοκάντο, αλλά δεν τα προτιμώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s